KONCERTNYT!

Tilmeld dig vores koncertnyhedsbrev og bliv løbende informeret om kommende koncerter i Sct. Pauls KirkeINTERNATIONAL STRYGERFESTIVAL

Torsdag den 25. august kl. 19.30

I Aarhus afholdes i perioden fra den 23. august til den 1. september en international musikfestival: 'Ny musik for strygere'.

I den forbindelse kan man i Sct. Pauls Kirke opleve nyskrevet musik for strygere, der er inspireret af barokmusik.

Medvirkende er cellist og professor ved Det Jyske Musikkonservatorium Henrik Brendstrup, violinist og komponist Anne Sophie Andersen, komponist og lydkunstner Stefan Klaverdal samt musikere fra Doctor of Musical Arts programmet ved Stony Brook University, New York.

Program,
Klaverdal: Earthquakes (violin og elektronik)
Bach: Cello Suite
Buene: Conversations with Bach (solo cello)
Bach: Sonate for solo violin nr. 3, C dur
Andersen: Sonate for Soloviolin
Bartok: Sonate for Soloviolin

Entré: 100 kr. / studerende 50 kr. Billetter fås v/ indgangen fra kl. 19.00.

Man kan også med rabat købe billet til flere koncerter og events - se fra den 1. juli priser på Det Jyske Musikkonservatoriums hjemmeside


SØREN HUUS

Tirsdag den 20. september kl. 20.00

Fredag den 23. september kl. 20.00

Den anerkendte sangskriver Søren Huus giver i sensommeren en række koncerter i kirker rundt om i landet. Publikum kan se frem til en stærk musikalsk oplevelse, hvor Søren Huss kan opleves helt solo på både flygel og guitar.  

Med stor gennemslagskraft i både ind- og udland har Søren Huss markeret sig som en af sin generations mest toneangivende sangskrivere. De seneste års solokarriere har indtil videre ført to albums med sig, ”Troen & Ingen” (2010) og ”Oppefra & Ned” (2012). Anmelderroste albums, hvor Søren bearbejdede tankerne om livet, kærligheden og ikke mindst sorgen over at have mistet sin kæreste.

Søren Huss prøvede for første gang kræfter med kirkekoncerter i 2014 og  genoptager successen i sensommeren 2016, hvor en række kirker landet over får besøg af den dansksprogede musiker. Her vil han spille sange fra sine to soloudspil og medbringer desuden helt nyt materiale fra et kommende album. Live får de dybt personlige sange en ekstra dimension, da Søren Huss ikke kun er en af Danmarks dygtigste sangskrivere, men også er en fantastisk formidler.

Udover at være kendt som forsanger i det danske band Saybia, som i efteråret 2015 udgav og senere turnerede med albummet ’”No Sound from the Outside”, har Søren Huss også markeret sig på den danske teaterscene. Første gang man kunne opleve ham på de skrå brædder var i 2011, hvor han skrev musik til Shakespeare-forestillingen "Som Man Behager". I efteråret skaber Huss musikalske fortolkninger til den kommende dramatisering af Bertolt Brechts "Svendborgdigte".

Entré: 270,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65


AMAO OMI (MENINGSLØSE KRIG)

Lørdag den 24. september kl. 16.00

Førsteopførelse i Danmark af ”Amao Omi” (meningsløse krig).
Et værk for kor og saxfonkvartet skrevet i 2005 af den georgiske komponist: Gija Kantscheli.
Værket opføres af Jutlandia Saxofonkvartet og Sct. Pauls Cantori under ledelse af Thomas Kristian Nielsen.

Jutlandia Saxophone Quartet blev etableret i 1996 af tre af ensembles nuværende medlemmer og fejrer dermed sit 20 års jubilæum i år. I årene der fulgte udviklede Jutlandia Saxophone Quartet sig hurtigt til et af de mest aktive ensembler i det danske musikliv.
Læs mere her..

Entré: 100,- kr. / 50,- kr. pensionister og studerende.
Billetter fås ved indgangen fra kl. 15.15.


SKANDINAVIA

Fredag den 7. oktober kl. 17.00

Korsuiten ”Skandinavia” skrevet af Louise Brolin Thomsen opføres af et kor samlet til lejligheden under ledelse af komponisten.

Fortællingen foregår i naturen fra solnedgang til solopgang og rummer nattens mange temaer - både bogstaveligt og i overført betydning - og sluttes med en stærk reference til salmerne ”I østen stiger solen op” og ”Se, nu stiger solen”.
Koncerten varer en god halv times tid

Entré: 30,- kr. Billetter fås ved indgangen fra kl. 16.30.


SHAKA LOVELESS OG LARS LILHOLT

Tirsdag den 1. november kl. 17.00 og kl. 20.00

Shaka Loveless og Lars Lilholt tager i efteråret 2016 på fælles tour rundt i Danmark. De to spillemænd vil med hver deres guitar invitere publikum inden for til en anderledes koncertoplevelse, der byder på både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i begges bagkatalog.

Shaka Loveless og Lars Lilholt mødte hinanden i Tv2s Toppen af Poppen i 2015, hvor de havde succes med at fortolke hinandens sange med indlevelse og stor opfindsomhed. Til sammen repræsenterer de to generationer fra Silkeborg-egnen, som giver et godt udgangspunkt for den musikalske udveksling, som koncerterne vil have sit omdrejningspunkt i.

Publikum kan allerede nu begynde at glæde sig til de akustiske koncerter i kirkerne, der uden tvivl vil indeholde klassikere som ’Tomgang’ og ‘Kald det kærlighed’. I kirkens fantastiske rum får man foræret en alvor og en påmindelse om historien, forgængeligheden og det uforklarlige, som begge kunstnere sætter stor pris på.

Entré: 270,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65


UNGE SYNGER OPERA

Tirsdag den 9. november kl. 19.30

Oplev de nye sangtalenter, som om få år står på danske og udenlandske operascener, når Randers Kammerorkester i samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium præsenterer en række af konservatoriets unge sangere. Sammen med Randers Kammerorkester synger de studerende en række arier fra bl.a. Mozarts Don Juan og Figaros bryllup.

Hør også Franz Schuberts ottende symfoni i et arrangement for kammerensemble. Selv om værket har fået tilnavnet “den ufuldendte” er det med sine to satser en fuldendt helhed, hvor Schubert demonstrerer sin sikre sans for de smukke og lyriske melodier, men hvor han også udfolder det store og dramatiske format. David Riddell dirigerer.

Gratis entré.


MOZARTS C-MOL MESSE

Lørdag den 26. november kl. 16.00

Copenhagen Soloists opfører W.A. Mozarts store Messe i c-mol

Der er tale om Mozarts Messe i c-mol i en udgave som er færdiggjort med dele fra to af hans andre messer (Missa Longa KV 262 og Missa Solemnis KV 337).
Mozart nåede aldrig at komponere satserne Credo, Agnus Dei og Dona Nobis færdig. 

Copenhagen Soloists er et solistisk vokal og instrumental ensemble, som har specialiseret sig i barok musik. Ensemblet blev stiftet i 2006, og består af førende sangsolister og instrumentalister på barok instrumenter.
Sangerne optræder med soli såvel som korpartier.

Medvirkende sangere:
Sopran: Keren Motseri, Anna Maria Wierød, Anna Forsebo, Christina Larsson Malmberg, Anna Carina Sundstedt, Sophie Thing Simonsen
Alt: Merete Laursen, Melene Rønnov, Janna Vettergren, Simone Rønn
Tenor: Adam Riis, Emil Lykke, Immo Schröder, Erlend Tyrmi
Bas: Emil Ritter, Ørjan Hartveit, Rasmus Kure Thomsen, Steffen Bruun.

Solistisk besat orkester på autentiske instrumenter.
Dirigent: Jonathan Ofir

Entré: 220,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65 samt v/ indgangen fra kl. 15.00


JUL MED GHITA NØRBY OG LARS HANNIBAL

Onsdag den 30. november kl. 19.30

Folkekære Ghita Nørby og guitarist Lars Hannibal forsøder den søde juletid med et unikt arrangement. Glæd dig til juleeventyr oplæst af Ghita Nørby, julesange leveret af Lars Hannibal samt anekdoter og historier fra Ghita Nørbys lange karriere.

Ghita Nørby har gennem sin næsten 60 år lange skuespilkarriere optrådt i et utal af diverse film, som findes i den danske filmskat, og har desuden spillet hovedroller i alle de største danske teaterforestillinger.
Akkompagneret af tonerne fra Lars Hannibals guitar vil Ghita Nørby sprede julehumør, når hun læser højt fra danske juleeventyr som Peters Jul, Den lille pige med svovlstikkerne og mange flere af de største danske julefortællinger.
Undervejs vil Lars og Ghita snakke om eventyrerne og fablerne, og man vil i den intime atmosfære fornemme de mange års venskab mellem dem.
Lars vil desuden bryde fortællingerne med guitarspil og danske julesange, mens Ghita vil berige publikum med anekdoter fra et langt liv i tv- og skuespilbranchen.
Det er første gang, Ghita Nørby kaster sig ud i rollen som eventyroplæser, men med hendes levende og fortællende væsen findes der næppe nogen mere egnet til at læse og fortælle julen i møde.

Entré: 195,- kr. Billetter fås i forsalg her..


MARIE CARMEN KOPPEL

Torsdag den 1. december
kl. 19.30

Marie Carmen Koppel er ofte blevet omtalt som Danmarks ukronede soul- og gospeldronning. Hendes uovertrufne sangteknik er bl.a. inspireret af ophold i New York, hvor hun fik den amerikanske gospeltradition ind under huden. 

Marie Carmen Koppel har gennem en årrække opbygget et stort og trofast publikum og har haft succes med sit julealbum “A merry little Christmas”.

Marie Carmen Koppel akkompagneres af sin pianist Steen Rasmussen samt sin bror Benjamin Koppel på saxofon. Deres mangeårige samarbejde og venskab kan både mærkes og høres på scenen, hvor deres musikalske sammenspil flettes sammen med en hyggelig omgangstone og kontakt til publikum.

Entré: 215,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65.


PER NIELSEN

Fredag den 2. december kl. 17.00

Julekoncert med trompetisten: Per Nielsen.

Per Nielsens 14 cd'er er solgt i mere end 350.000 eksemplarer, hvilket gør ham til en af landets mest populære instrumentalister. Per Nielsen udsendte i 2014 i forbindelse med sin 60 års fødselsdag en dobbelt-CD med titlen: "Mine Favoritter". 

Der er lagt op til en hyggelig og stemningsfuld aften, når Per Nielsen på sit charmerende sønderjyske uformelt præsenterer julens melodier.

Entré: 215,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65.


HANNE BOEL

Lørdag den 3. december kl. 20.00

Hanne Boel på akustisk tour!

Den danske sangerinde har samlet en akustisk trio bestående af hende selv og de to guitarister Jens Runge og Jacob Funch, når hun i december gæster Sct. Pauls Kirke.

Publikum kan forvente en kombination af det prøvede, det nye, det soulede, det bluesede og det jazzede - alt det, som Hanne Boel er gjort af. Hun vil nyfortolke egne hits fra fortid såvel som nutid. På sætlisten finder vi blandt andet sange, der genopliver den musik, der gjorde hende berømt. Det bliver blandt andet et genhør med hits som ”Don’t Know Much About Love”, ”Talk It Out” og “Light in Your Heart”.

Hanne Boel slog igennem som sanger i slutningen af 1980’erne og har siden da befundet sig på toppen af den danske soulpopscene med diverse priser og omkring 20 udgivelser bag sig. Senest er hun blevet inviteret til at dele ud af sin musikalske kunnen og erfaringer, når hun i efteråret deltager i den sjette udgave af TV2’s ’Toppen af Poppen’ sammen med Gnags-forsanger Peter A.G., RnB-sangerinden Ida Corr, forsangeren i Carpark North Lau Højen, sangerinden Fallulah, samt Troels Gustavsen fra NOAH og de to herrer fra Djämes Braun Kent 'Kenno' Pedersen og Lasse 'Pilfinger' Kramhøft. Det bliver spændende at se, hvordan Boel fortolker og beriger de andre deltageres sange med sin dybe, soul-inspirerede stemme og særprægede sangstil og røst, der gør hende helt unik i dansk musik. 

Det er ikke nyt for Hanne Boel at synge i kirkerne. Allerede som ganske ung sang hun i kirkekor, og sidste år spillede hun adskillige udsolgte koncerter rundt om i landets kirker.

Entré: 270,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65


NOAH

Tirsdag den 6. december kl. 20.00

NOAH har siden gennembruddet i 2012 leveret stemningsfuld og fængende dansksproget pop. Sanger og sangskriver, Troels Gustavsen, er nu aktuel med singlen ’Vi brænder’, som er forløberen til et kommende album og annoncerer samtidig en række akustiske koncerter til efteråret.

Bag navnet NOAH gemmer sig sanger og sangskriver Troels Gustavsen. NOAH er garant for dansksproget pop fra allerøverste hylde og med en velkendt, nordisk tone af melankoli, har sangene gjort deres indtog på de danske radiostationer og streamingtjenester. Siden gennembrudssinglen ’Alt Er Forbi’ i 2012 har bandet markeret sig med en steppebrand af dobbeltplatinvindende-hits som ’Over Byen’ og ’Det’ Okay’ og dannede således grund for det selvbetitlede debutalbum, der solgte Guld i 2013.

Nu er NOAH aktuel med en ny single ’Vi Brænder’, som er forløberen til et kommende album. Gustavsen giver alle drømmere mod og tro på mere, og fortæller: ”Sangen handler om at gribe øjeblikket og række ud efter sine drømme – og gribe dem før det er for sent. Passion kan drive os alle og skabe en særlig gnist, der brænder indeni. ’Vi Brænder’ er således et udtryk for at være i live, og at kunne give sig hen.” NOAH’s andet album forventes ude i efteråret 2016.

Entré: 270,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65


CAROLINE HENDERSON

Lørdag den 10. december
kl. 17.00 og kl. 20.00

Caroline Henderson begyndte i 2010 en tradition med 4 udsolgte julekoncerter i Christians Kirke i København. Siden er traditionen år for år blevet udviddet til også at omfatte julekoncerter i andre danske kirker rundt omkring i landet.

6 år er gået, og i 2015 blev det til hele 15 udsolgte julekoncerter i København, Viborg, Holstebro, Aarhus, Aalborg og Roskilde med i alt 7.500 publikummer.

Publikum kan ligesom de forrige år forvente fantastiske stemningsfulde koncerter med både gamle klassikere og julesange på repertoiret og sidst men ikke mindst Danmarks jazzdiva nr. 1 Caroline Henderson i topform.

Julekoncerterne tager i 2016 sit udgangspunkt i Caroline Henderson og hendes faste pianist igennem de sidste mange år Nikolaj Hess og multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren.

Entré: 270,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65


KURT RAVN

Onsdag den 14. december
kl. 17.00

Julekoncerterne er blevet en fast tradition for Kurt Ravn og igen i år, har vi den glæde, at han gæster Sct. Pauls Kirke.

Kurt Ravn ledsages af:
Oboist ved Sjællands Symfoniorkester: Birgitte Lindum
Solotrompetist i Radiosymfoniorkesteret: Michael Frank Møller
samt kapelmester, organist og pianist: Carl Ulrik Munk-Andersen.

Entré: 215,- kr. Billetter fås i forsalg på Ticketmaster / Tlf. 70 15 65 65

KOMMENDE KONCERTER

BegivenhedDato

International strygerfestival

Koncert i forbindelse med international strygerfestival. Læs mere …

25. aug 19:30
20:30
25. aug 19:30 -
20:30

Søren Huus

Koncert med sangeren og sangskriveren Søren Huus. Læs mere her..    

20. sep 20:00
21:15
20. sep 20:00 -
21:15

Søren Huus

Koncert med sangeren og sangskriveren Søren Huus. Læs mere her..    

23. sep 20:00
21:15
23. sep 20:00 -
21:15

Amao Omi (meningsløse krig)

Jutlandia Saxofonkvartet og Sct. Pauls Cantori opfører Gija Kantschelis værk: Amao …

24. sep 16:00
17:00
24. sep 16:00 -
17:00

Skandinavia

Korsuiten ”Skandinavia” skrevet af Louise Brolin Thomsen opføres af et kor samlet …

7. okt 17:00
17:30
7. okt 17:00 -
17:30

Shaka Loveless og Lars Lilholt

Koncert med Shaka Loveless og Lars Lilholt. Læs mere her..    

1. nov 20:00
21:15
1. nov 20:00 -
21:15

Unge synger opera

Oplev de nye sangtalenter, som om få år står på danske og udenlandske operascener, …

9. nov 19:30
20:30
9. nov 19:30 -
20:30

Mozarts c-mol Messe

Copenhagen Soloists opfører W.A. Mozarts store Messe i c-mol. Læs mere her..

26. nov 16:00
17:30
26. nov 16:00 -
17:30

Jul med Ghita Nørby og Lars Hannibal

Jul med Ghita Nørby og Lars Hannibal. Læs mere her..    

30. nov 19:30
20:30
30. nov 19:30 -
20:30

Marie Carmen Koppel

Julekoncert med Marie Carmen Koppel. Læs mere her..    

1. dec 19:30
20:30
1. dec 19:30 -
20:30

Hanne Boel

Koncert med Hanne Boel m.fl. Læs mere her..    

3. dec 20:00
21:15
3. dec 20:00 -
21:15

NOAH

Koncert med NOAH. Læs mere her..    

6. dec 20:00
21:15
6. dec 20:00 -
21:15

Caroline Henderson

Julekoncert med Caroline Henderson. Læs mere her..    

10. dec 17:00
18:15
10. dec 17:00 -
18:15

Caroline Henderson

Julekoncert med Caroline Henderson. Læs mere her..    

10. dec 20:00
21:15
10. dec 20:00 -
21:15

Kurt Ravn

Julekoncert med Kurt Ravn. Læs mere her..    

14. dec 17:00
18:15
14. dec 17:00 -
18:15