Du er her: 

Årets sogneudflugt

Af: HHC
Søndag den 27. august går turen til Clausholm

I 2015 besøgte vi Herregården Gl. Estrup og i 2016 Rosenholm. Nu er vi så kommet til den sidste i rækken af de foreslåede seværdigheder, som Mogens Skjøth ønskede at vise os, nemlig slottet Clausholm.

Det nuværende slot blev opført af storkansler Conrad Reventlow i 1690’erne med Ernst Brandenburger som bygmester. Denne er blandt andet kendt for Frederiksberg Slot. Den svenske arkitekt Nicodemus Tessin den Yngre var også involveret, hovedsagelig i haveanlægget.

Det var dog mest Conrad Reventlows datter Anna Sophie Reventlow, der gjorde stedet kendt. Hun blev nemlig bortført af en forelsket kong Frederik 4. Han giftede sig med hende på Skanderborg Slot, først til venstre hånd, men efter dronning Louise af Mecklenburgs død i 1721 gjorde han hende til dronning. Da kongen i 1730 døde, blev Anne Sophie af sær nåde forvist til sit gamle hjem, hvor hun tilbragte sin enketid i selskab med sit hof.

Slottet fremstår efter store restaureringer nærmest som på Frederik 4’s tid.

Vi agter os til Clausholm søndag den 27. august efter højmessen.

Prisen er 220 kr. (opkræves på dagen).

 

Du kan tilmelde dig på fremlagte lister i kirken og sognehuset eller på tlf.: 86 12 21 54 (mand. til  torsd. 9:30 - 13:00). Seneste frist er 20. august.

Del dette: