Formiddagshøjskolen i Sct. Pauls

Foto: "Landsbysogn i Bourgogne" af Bente Frøkjær-Jensen

 

 

Formiddagshøjskolen Efterår 2019

 

 

Tema: Erindringer fra en hjemegn

 

Vi kan nok alle se ud over et eller andet landskab eller ud over en smuk skyline, og tænke, ”ak ja, herfra min verden går”. Måske har vi flyttet os siden fra barndommens land, og kan måske se på vores gamle hjemegn med lidt andre briller. Måske kan vi smile lidt af den størrelse alting havde da vi selv havde en mindre størrelse at se på. En hel verden har været vores hjemegn, og er det måske stadig. Det kan også være vi i en periode som ung eller voksen har haft hjemme på et helt særligt sted på Guds grønne jord, som har fået en helt særlig plads i vores liv. En egn, der er blevet en del af vores historie. Og det er netop sådanne personlige fortællinger fra en hjemegn, vi i efteråret skal samles om at høre i Sct. Pauls Kirkes formiddagshøjskole.

 

Et par af vores foredragsholdere, Morten Aagaard og Lars Christensen, er rundet af vores egen hjemby Århus, og vil fortælle om deres opvækst i Århus for efterhånden en del år siden. Dengang vores by så ret anderledes ud. Journalist og forfatter Helle Juhl vil besøge formiddagshøjskolen og livagtigt dele ud af minder og erindringer, anekdoter og andre ting fra hendes forråd af fortællinger. Hun arbejder netop med en bogudgivelse ”Herfra min verden går”. Sognepræst Flemming Baatz Kristensen vil tage os med til sin barndoms Hirtshals, ligesom Erik Møller vil fortælle om sin tidligere (og om få år kommende) hjemegn ude på Mols. Et sted, der jo er kendt for masser af gode og sjove historier. Inden vi afslutter efteråret med den traditionsrige Julefrokost, vil vores egen kordegn Helge Randsbæk fortælle om sin specielle tid på en helt særlig egn af jordkloden: Thulebasen. Mange, der tidligere på året hørte og så ham fortælle og vise billeder derfra vil vide, at der er masser af flere spændende og anderledes historier og billeder at komme efter i dette andet foredrag. Så glæd dig til at komme til formiddaghøjskole, og tag gerne naboen med i dette åbne og imødekommende fællesskab, hvor vi også nyder såvel formiddagskaffe inden foredraget som en god frokost efter. Alle formiddage afrundes traditionen tro med et fadervor og dagens salme.

 

Forløbet begynder tidligt i efteråret, nemlig allerede tirs. 20. august, som følge af visse planlægningsmæssige hensyn!

 

Vi håber mange vil have tid og lyst til at lægge en tur forbi vores formiddagshøjskole til godt fællesskab, kaffe/te m. brød, foredrag og efter en god frokost en kort afrunding med dagens salme og et fadervor.

 

Pris pr. gang inkl. formiddagskaffe m. brød og frokost er 45 kr.

Enhver er velkommen, - der kræves ikke forhåndstilmelding.

                                                             Martin Frøkjær-Jensen, Kirke- og kulturmedarbejder

 

Program:

 

Datoer E2019 - Tirsdage kl. 9:30: 

 

20. aug. Morten Aagaard ”Om min barndom i Århus”  

3. sept. Lars Christensen ”Ung I 1960’ernes Aarhus” 

8. okt. Helle Juhl ”Herfra min verden går” 

29. okt.  Helge Randsbæk ”Min tid på Thulebasen” 
NB dette er en programændring - byttet fra 26. nov!

12. nov. Erik Møller ”Molshistorier” 

26. nov.  Flemming Baatz Kristensen ”Da jeg var barn i Hirtshals” 
NB dette er en programændring - byttet fra d. 29. okt.!

10 dec. Kl. 12:00: Julefrokost v. Martin Frøkjær-Jensen  

Bem.: Særlig pris og tilmelding til julefrokosten!

 

 

 

 

 

 

 

Dagsprogram ved formiddagshøjskolen

  • 9:30-10:00 Ankomst, afregning og kaffe/te m. brød
  • 10:00-11:10 Foredrag inkl. evt. spørgsmål
  • 11:10-11:20 Pause
  • 11:20-11:50 Frokost inkl. 1 øl/vand
  • 11:50-12:00 Meddelelser samt kort afrunding på formiddagen med salme og fadervor