Litteraturkreds

LITTERATURKREDSEN

 

I efteråret 2017 har vi i Litteraturkredsen læst Jakob Knudsens dobbeltroman om Martin Luther: ANGST – MOD. Selvfølgelig har vi været inspireret at Lutheråret, da vi valgte denne roman. Som et værdigt punktum for vores beskæftigelse med Jakob Knudsen har biskop Henrik Wigh Poulsen givet tilsagn om at komme og holde en sogneaften om Jakob Knudsen, som han er specialist i. Det bliver en aften om Jakob Knudsen som både forfatter og salmedigter. Alle i sognet er inviterede til denne aften, som finder sted den 22. marts kl. 19.30 i sognehuset.

 

I litteraturkredsen forsøger vi at være alsidige i vores litteraturvalg. Vi er hverken bange for den ældre eller nyere litteratur. 2018 startede vi således op med at læse Kazuo Ishiguros roman: DEN BEGRAVEDE KÆMPE. Kazuo Ishiguro er en af tidens mest fejrede, engelsksprogede forfattere. Han er født i Nagasaki, Japan, i 1954, men kom som 6-årig til England, hvor han voksede op. Han fik nobelprisen i litteratur i 2017 og flere af hans romaner er filmatiserede (f.eks.:” Resten af dagen”). DEN BEGRAVEDE KÆMPE foregår i tiden efter kong Arthurs død (500 – 600-tallet e. Kr.) og handler om et aldrende ægtepar, der begiver sig ud på en nødvendig rejse for at genfinde deres hukommelse. Det er en historie om hukommelsestab, kærlighed, hævn og krig.

 Litteraturkredsen mødes én gang om måneden i sognehuset. Vi starter med at drøfte vores bog, drikker en kop kaffe og samler op på ’røde tråde’ i bogen. Vi har endnu ikke fastlagt, hvad vi skal læse i foråret, når vi er færdige med Ishiguro og Den Begravede Kæmpe, men det fastlægger vi i fællesskab.

 Alle er velkomne! – det er ikke en lukket kreds og der er altid plads til nye deltagere. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage, kun lyst til at læse og dele litteratur med andre. 

Deltagelse er gratis. Kaffe og kage koster kr. 20,00

 Datoer for forårets møder er:

·       Torsdag den 25. januar

·       Torsdag den 22. februar

·       Torsdag den 22. marts nb kl. 19:30 (Sognemøde med biskop Henrik Wigh Poulsen)

·       Torsdag den 19. april

·       Torsdag den 24. maj

·       Torsdag den 21. juni

 

Britta Toft

Tovholder på Litteraturkredsen