Lovsangs- og forbønsgudstjenester

Med jubelsang byder vi dig velkommen!

Sådan lyder åbningen på en af de sange, der kan synges til en lovsangs- og forbønsgudstjeneste i Sct. Pauls Kirke. Sætningen er egentlig ikke møntet på dig som kirkegænger, men på Gud, selv om du er velkommen! Bønnen i denne sang er, at Gud må være til stede ved disse gudstjenester. Og hvis du så også kommer, kan der ske et møde. Du behøver ikke komme til gudstjenesterne med lovsang. Mange kommer i stedet med behov for forbøn. Men måske går du derfra med lovsang.

Så velkommen i Sct. Pauls kirke til lovsang og forbøn!

 

Ikke noget særligt – og så alligevel...!!

Lovsangs- og forbønsgudstjenesterne er bygget op over de samme elementer som en højmesse: prædiken og nadver. Gud har i sin kærlighed vist os, at vi på en særlig måde kan møde ham i ordet og nadveren. Her har vi to nådemidler, som sammen med dåben og skriftemålet er faste holdepunkter, Gud har givet os på vejen gennem livet.

Lovsangen og forbønnen er så to andre elementer, der i disse gudstjenester får en særligt fremtrædende plads. De findes også i en normal gudstjeneste, men ikke i samme grad og på samme måde.

Vision

Vores vision for lovsangs- og forbønsgudstjenesterne: 

ÆRE til Gud

– vi bringer Gud i fokus

                       BØN for os

                      – Gud bringer os i fokus

                                             FORNY og udruste

                                            – kraft til at tjene i hverdagen

Lovsang

Lovsangen er takkesang. Vel kan vi ikke opnå noget hos Gud med vores tak – men vi kan glæde ham. Et taknemmeligt hjerte er det hjerte, der har opdaget Gud og hans gaver. Han glæder sig, når han ser os tage mod alt det, han har givet os – så der bliver lovsang. Erfaringen siger også, at troen, håbet og kærligheden vokser ved lovsang!

Ved lovsangs- og forbønsgudstjenesterne er der sat god tid af til lovsang. Lovsangen ledes af lovsangslederen sammen med en gruppe forsangere og musikere. Sangene, der synges, spænder bredt – fra nye lovsange til egentlige salmer.

Forbøn

Forbønnen er en stor gave til den kristne menighed. Her har vi mulighed for at dele vores konkrete nød med andre kristne – og sammen bede om Guds hjælp. Det er der knyttet store løfter til.

Mens resten af menigheden synger, er der mulighed for forbøn et par steder i kirken. Her er der mennesker, som vil lytte til dig i fortrolighed og bede for dig. Du kan frit henvende dig til dem.

 

Se datoer for kommende Lovsangs- og forbønsgudstjenester i kalenderen.