Du er her: 

Formiddagshøjskole om "Salmebogens 450 års jubilæum"

Tirsdag d. 26. februar kl. 9:30 begynder forårssæsonen i Formiddagshøjskolen! Denne gang med et tema om Salmebogens 450 års jubilæum

På baggrund af 450 året for den første samlede danske salmebog vil vi i vinter/forårssæsonen belyse vores lange tradition med salmesang i kirken. Vi vil bevæge os rundt om traditionen som katten om den varme grød, og slå ned på forskellige sider af salmernes lange tradition.

En af Danmarks absolut førende eksperter på salmekundskab Jørgen Kjærgaard lægger ud med at give en indføring i selve begrebet, hvad er en salme? Hvad har kendetegnet salmer overfor andre sange og musiktraditioner.

Erik Møller vil bruge en formiddag på at fremlægge sine egne motetter, som han har udgivet sammen med kirkens Cantor og organist Thomas Kristian Nielsen.

Flemming Baatz vil tage os igennem en tour de force omkring hvilke slags salmer, der anvendes i hvilke sammenhænge såvel i liturgier i kirken som i menneskelivets tildragelser i øvrigt.

Formiddagshøjskolen får også besøg af en af de meget anerkendte nulevende salmedigtere, Iben Krogsdal, der under titlen ”Salmer fra dybet – engang var vi taknemmelige” vil fortælle om det at stå på skuldrende af en lang og stærk tradition og derfra at nyfortolke gamle bibelske salmer ind i en moderne virkelighed.

Morten Aagaard vil give os et udvidet kendskab til, hvad der rører sig på fornyelsesfronten med øvrige moderne salmer og nulevende salmedigtere, og hvad deres bud er på, hvad man med mening kan synge i en kirke i dag.

I en sidste afstikker vil kirke- og kulturmedarbejder Martin Frøkjær-Jensen give en indføring i en af vor tids store tilløbsstykker i Folkekirken for nybagte forældre, ”Babysalmesang”. Sæsonen afsluttes med at vi tager på udflugt til Vedersø og ser Kaj Munks præstegård. Denne ekskursion, som kræver særlig forhåndstilmelding, handler mere generelt om Kaj Munk og hans virke (han er nemlig kun repræsenteret med en enkelt salme i salmebogen), Herigennem markeres det, at det i år tillige er 75 året for hans henrettelse som følge af hans modstand mod den tyske besættelsesmagt.

Vi håber mange vil have tid og lyst til at lægge en tur forbi vores formiddagshøjskole til godt fællesskab, kaffe/te m. brød, foredrag og efter en god frokost en kort afrunding med dagens salme og et fadervor.

Pris pr. gang er 45 kr.

 

Se program med mere på Formiddagshøjskolens underside her!

Del dette: