Du er her: 

Lad os fejre befrielsen!

Sct. Pauls kirke fejrer befrielsen

De fleste mennesker der lever i dag har ikke oplevet befrielsen, der fandt sted i majdagene for 75 år siden, men alle har vi hørt om den, set film og filmklip og hørt dem, der oplevede 4.-5. maj fortælle. Så kommer vi til at skønne på at vi lever i et frit land. Nu skal vi fejre 75året for befrielsen. Og i denne særlige coronatid, hvor alsangen er vendt tilbage og  hvor vi er trængt. Så trænger vi til at feste og være glade for friheden.  

  • Vi opfordrer jer alle til den 4. maj om aftenen at tænde i vinduerne fra kl. 20.45. Frihedsbudskabet  kom kl. 20.35! Lad os markere med lys i vinduerne og på de sociale medier. 

  • Den 4. maj kimes der fra kl. 20-21 og der sluttes med at der ringes i fem minutter med  kirkens to klokker og der sluttes med bedeslag.

  • Vores daglige læsning og refleksion over en af den kommende søndags tekster vil d. 4. maj rumme en særlig opmærksomhed mod fejringen af Danmarks befrielse. Det er Morten Aagaard, der læser og reflekterer under åben himmel med lærkesang...Se dagens læsninger ved at klikke ind på billedet og linket på forsiden af hjemmesiden! 

  • Den 5. maj ringes der med den ene klokke kl. 8 og kl. 18 i et kvarter hver gang. 
  • Der flages den 5. maj

  • Den 4. maj fra kl. ca. 17 kan I gå ind på hjemmesiden og se en onlinesamling/gudstjeneste, hvor vi synger et par salmer og et par sange, jeg interviewer vores kirkeværge, Mogens Skjøth, som oplevede 4. maj. Jeg holder en kort tale og beder en takkebøn.

  • Og en sidste særlig ting: Mogens Skjøth, der oplevede befrielsen, bliver interviewet  på trappen foran Sct. Pauls kirke den 4. maj om aftenen og interviewet bliver bragt senere samme aften på TV2 Østjylland!

     

 

Hjertelig hilsen  

Flemming Baatz Kristensen, Sognepræst (kbf)  

Del dette: