Du er her: 

Requiem

Det handler om livet og døden, når Randers Kammerorkester og Sct. Pauls Cantori opfører Bo Gunges Requiem for kor og orkester med Berit Barfred Christensen og William Pedersen som vokalsolister. David Riddell dirigerer.

Gennem århundreder har komponister fortolket den katolske dødsmesse, for intet menneske lever et liv uden bevidstheden om, at det også har en afslutning. Gunge opfatter denne bevidsthed som indgangen til et større nærvær, en åbning for nye tanker og som muligheden for en sjælelig rørelse og intensitet. Oprindelige latinske tekster sammen med udvalgte passager fra Biblen på dansk optræder i en musikalsk stil inspireret af både Bach og popmusik.

Bo Gunge skrev sit "Requiem" i 2004 i en udgave for solister, kor og orgel. Værket blev uropført i Ribe Domkirke.
Komponisten har nu i 2020 arrangeret orgelstemmen for kammerorkester. Der vil derfor være tale om en uropførelse, når værket fremstår i sin nye musikalske iklædning.

Fra sit udgangspunkt i det flade marsklandskab omkring Ribe har Bo Gunge været huskomponist hos Sønderjyllands Symfoniorkester, og han har samarbejdet med bl.a. DR SymfoniOrkestret, Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester.

Tid: Fredag den 30. oktober kl. 19.30. Dørene åbnes kl. 19.00.
Sted: Sct. Pauls Kirke, Sct. Pauls Kirkeplads, 8000 Aarhus C
Entré: 100,- kr. Billetforsalg: Ticketmaster / Tlf. 38 48 16 30 / Handicap- og kørestolspladser tlf. 38 48 16 33

Del dette: